Отпускат на концесия летище "Пловдив" 02.04 | 10:55

Процедурата може да приключи до края на 2015 г.

От iNews.bg

Стартира подготовката за пускането на концесия на летище "Пловдив". Това са потвърждават от транспортното министерство и допълват, че решението за отдаването на аерогарата трябва да бъде взето на основата на анализ, който трябва да бъде готов до края на 2015 г., съобщава "Стандарт". 

В началото на седмицата стана ясно, че китайски компании проявяват интерес да превърнат летището в Пловдив в логистичен център за Европа и Азия. Това беше потвърдено на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co. Компанията е китайският партньор на "Евро-китайска зона за икономическо развитие", която е част от Тракия икономическа зона.

По думите на Чангцинг Джанг група от китайски компании искат да се включат в изграждането на логистичен и търговски център в Пловдив, където европейски и български продукти ще могат да се представят и изнасят на азиатските пазари. Също така партньорски шоу-рум центрове могат да бъдат открити в свободните зони в Китай.

Източник: Econ.bg

Водещи

Най-четени