Още трима са арестувани за спекулативни съобщения срещу ПИБ 29.06 | 13:05

Разследването продължава

От Мина Стойчева

Нови трима души са задържани за разпространението на спекулативни имейли и текстови съобщения за Първа инвестиционна банка (ПИБ). Това се казва в съобщение на официалния сайт на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). В информацията се разяснява още, че всички те са български граждани и са били заловени в столицата.

Има още двама задържани за пускането на спекулативни съобщения срещу ПИБ. Първият от тях е бизнесменът и бивш полицай Венцислав Ангелов – Чикагото. Той е бил хванат от органите на реда в Русе. Другият е бил заловен в София.

Ангелов е известен като един от основателите на национално движение "Свобода”. Той е баща на Йордан Бонев, бивш лидер на движението.

Стана ясно и, че има постъпили сигнали в ДАНС за участие на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов в акцията срещу Първа инвестиционна банка, съобщи в-к "24 часа".

Припомняме, че в петък Българската народна банка излезе със съобщение, че ПИБ е подложена на целенасочена атака чрез изпращането на спекулативни съобщения. Това доведе до масово теглене на пари от финансовата институция като към края на седмицата техният размер достигна 800 млн. лв.

Тогава от банката обявиха, че имат достатъчно пари в наличност и ПИБ няма да изпадне в неплатежоспособност. 

Най-четени