Павлова урежда сътрудничество с Катар 11.11 | 13:37

Регионалният министър беше запозната и с концепцията за цялостно развитие на Доха

От Кремена Бедерева

Предстоящите проекти за изграждане в Катар и възможностите за участие на българските фирми в тях са една от основните цели на посещението на министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в столицата Доха.

На първата си работна среща днес, проведена с шейх Абдул Рахман ал-Тани, министър на общините и планирането, Лиляна Павлова получи уверения, че българският бизнес ще получи пълен достъп до информация за всички проекти, които ще се изграждат в Катар и условията и изискванията за правене на бизнес тук.

На срещата в Министерството на общините бяха предстаени катарският национален план за развитие до 2032 г. и 5-годишната националната стратегия за развитие, съобщават от МРРБ.

Представители на държавната благоустройствена компания Ашгал показаха проектите с пътната, водната и пречиствателната инфраструктура, които трябва да бъдат изградени в краткрочен план. Беше представена и процедурата за селекция на международни партньори.

Министър Лиляна Павлова беше запозната и с концепцията за цялостно развитие на Доха, където през 2022 г. столицата на Катар ще бъде домакин на Световното първенство по футбол.

По-късно днес министър Павлова и българската бизнес-делегация се срещнаха с държавната компания "Катари диар", специализирана в областта на недвижимите имоти.

Водещи

Най-четени