По новите 4 сметки може да се плаща и онлайн 05.03 | 15:34

За целта е необходима дебитна или кредитна карта

От Десислава Маданска

Плащанията за данъци и осигуровки по новите 4 сметки може да се извършват и чрез онлайн системата на Националната агенция за приходите (НАП). За целта е необходима дебитна или кредитна карта и регистрация в платформата Еpay, информираха от приходната агенция.

Софтуерът елиминира риска от технически грешки и неточности при попълването на платежни нареждания, като въвежда автоматично банковите сметки и кодовете за вид плащане към съответния офис на НАП.

Регистрацията в електронната платежна система на НАП е безплатна и отнема няколко минути.

Безпроблемно работят и услугите за достъп до данъчно –осигурителните сметки на клиентите и справките за наредените суми и погасените задължения.

Електронните системи на агенцията приемат и подадените по интернет декларации за облагане на доходите на физическите лица, формуляри за корпоративните данъци, ДДС документи и осигурителни декларации.

Приходната агенция припомня, че че всеки гражданин или представител на фирма може да получи безплатно персонален идентификационен код (ПИК), с който да следи в интернет данъчно-осигурителното си досие, плащанията и задълженията, да прави справки за осигурителния доход и вноските, които работодателят му внася.

Водещи

Най-четени