Поскъпването на газа влиза в съда 06.04 | 16:28

Атаката срещу КЕВР инициира БСП, жалбата внася Федерацията на потребителите

От iNews.bg

Федерация на потребителите ще обжалва другата седмица решението на КЕВР за увеличаване на цената на газа. Това стана ясно след среща на БСП с неправителствени и браншови организации по повод поскъпването на газа от 1 април и произтичащите от това по-високи цени на тока, парното и топлата вода.

Срещата по покана на БСП е била с Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, Българската асоциация на металургичната индустрия, Съюз "Произведено в България”, Федерация на потребителите, Национална асоциация на месопреработвателите, Българска камара на химическата промишленост, предаде БГНЕС.

Целта на срещата е била да се обсъдят три въпроса. Първият е свързан с възможността да се обжалва по съдебен ред решението на КЕВР за увеличаване на цената на природния газ.

"Такава възможност има и ще бъде обжалвано решението от Федерацията на потребителите другата седмица. Ще подпомогнем с наши юридически съветници процеса по подготовка на жалбата и внасянето в съда”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Водещи

Най-четени