Появи се конкурент на най-евтината кола от Индия 04.01 | 17:04

Новата кола на Bajaj е и икономична – харчи един литър гориво за 35 километра

От iNews.bg

Нова евтина кола, произведена в Индия, беше официално представена в Ню Делхи, съобщиха от NDTV. Автомобилът е разработка на Bajaj Autos, която е най-големият производител на триколесни автомобили.

Това е първият автомобил с четири колела на Bajaj. Очакванията са, че той ще бъде с ниска цена – около 2 750 долара, макар и да няма официално съобщение от компанията все още да няма.

Освен евтина обаче, новата индийска кола ще бъде екологична – 60 грама въглероден диоксид на 100 километра. Потреблението на гориво е един литър за 35 километра. Максималната скорост на новото возило ще бъде около 70 км/ч.

Най-евтината кола в света в момента е индийската Tata Nano. Само през декември 2011 година са продадени над 82 хил. автомобила с тази марка, става ясно от съобщенията на компанията. Спрямо същия период на миналата година има ръст от 22%.

Цената на базовите модели са около 2 500 долара. В Европа обаче колите на компанията се продават за около 5 хил. евро.

Преди месеци пък френската преса публикува материал, според който Renault се готви да произвежда автомобил с цена 2 500 евро. Съобщенията тогава гласяха, че разработките на новата кола започват от началото на 2012 гоидна.

Водещи

Най-четени