Привличаме българските студенти от чужбина с осигурени стажове 31.05 | 12:00

Идеята е те да помогнат за ускоряване на икономическото развитие

От Мария Стоянова

Правителството ще мотивира младите и талантливи българи, избрали да учат в чужбина, да се върнат в родината си с националната инициатива "България има нужда от вас". Тя се осъществява под патронажа на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева.

Целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, които се обучават в чужди университети.

Идеята на инициативата е българските студенти от чуждестранни университети да се върнат в страната, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на икономиката да се развива с ускорени темпове.

Заявки за включване в програмата с осигуряване на стажове до момента са изпратили фирми, пожелали студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и Русия, предаде БТА.

Българските студенти пък ще могат кандидатстват за дистанционните стажове чрез подаване на заявление по електронен път и с официално писмо до посочен от правителството адрес.

Водещи

Най-четени