Приложение предупреждава: Досадник в близост до вас! 19.03 | 13:30

С Cloak ще можем да избягваме неприятните ни контакти, които са се оказали в непосредствена физическа близост

От Георги Георгиев

Вярно е, че повечето социални приложения се занимават с въпроса как да ни сближат още повече с приятелите ни, то Cloak използва данни за местоположението ви, за да ви улесни да ги избягвате при случайни срещи в реалния свят.

Иновативното приложение, създадено от програмиста Брайън Мур и бившият криейтив дииректор на Buzzfeed Крис Бейкър работи като черпи информация от социалните мрежи, в които имате акаунт. То следи местоположението на приятелите ви и ви предупреждава, когато има възникне реална опасност да се натъкнете на някой, когото не желаете да виждате.

1224650

Източник: iTunes

Свържете Cloak към Foursquare и Instagram и приложението ще ви покаже карта, на която се вижда вашето местоположение, както и това на приятелите ви, които са се чекнали в близост до вас. Ако сред тях има човек, който искате да избегнете, натиснете обозначението с флагче и приложението ще ви предупреждава ако въпросният човек навлезе в опасна близост до вас.

По подразбиране периметърът на Cloak е половин миля (около 804 метра), като това разстояние може да се увеличи на 2 мили (около 3,2 км).

За момента приложението вади информация единствено от Foursquare и Instagram, така че е много полезно да следвате там хората, които се опитвате да избегнете. Разработчиците на Cloak коментират, че в бъдеще апликацията ще бъде свързана с повече услуги, като Facebook.

Водещи

Най-четени