Прогнозират масови фалити на малки бензиностанции 21.08 | 10:27

От бранша не очакват понижение на цените на горивата

От Ралица Стоянова

Масови фалити на малки бензиностанции заради високите цени на горивата прогнозира Ивайло Николов от Асоциацията на малките бензиностанции пред "България он еър".

Високите цени на горивата намаляват потреблението на горива на малките бензиностанции, а ниските обороти, от своя страна, намаляват възможността бензиностанциите да се издържа, обясни той. 

Николов заяви, че не очаква понижение на цените и единствения начин за справяне със ситуацията е увеличение на доходите на населението, което ще повиши покупателната способност.

Високите цени на горивата ще доведат до увеличение на цените на таксиметровите услужи в столицата с 20 ст., прогнозира Кирил Ризов, председател на съюз "Такси". Според него това увеличение няма да доведе до отлив на хора, които пътуват с таксита.

Ризов обясни още, че най-сериозно от високите цени на горивата ще пострадат тежкотоварните автомобили, които се движат на дизелово гориво. Той допълни, че неминуемо ще има увеличение при цените на билетите и при автобусите, и при маршрутните таксита.

Водещи

Най-четени