Продават 15 кг конфискувани бижута в Пловдив 22.11 | 13:40

От НАП очакват 308 хил. лв. приходи от търга

От Ралица Стоянова

Близо 15 кг накити, конфискувани в полза на държавата при няколко митнически операции, ще предложи на търг клонът на Агенцията за приходите в Пловдив.

Бижутата са разпределени в групи по видове и всяка от тях има определена първоначална цена. Повечето изделия са сребърни. Те са предимно гривни, пиърсинг-обеци и колиета с общо тегло около 9,4 кг.

Останалите 5,6 кг са златни медальони, пръстени с монограм, камъни и орнаменти, класически пръстени халки, както и парчета от златни монети. Има също три лири от 22-каратово злато и 9 гривни със същата висока проба злато, като само гривните са оценени на над 21 хиляди лева.

Общо от този търг се очакват поне 308 хиляди лева приход за бюджета.

Подробностите за него са вече публикувани в интернет-страницата на НАП на адрес www.nap.bg , в рубриката "Продажби”. Огледи на накитите могат да се извършват от 26 до 28 ноември включително.

Това е седми пореден търг на изделия от благородни метали, организиран от отдел "Продажби" в НАП Пловдив от началото на тази година досега. С предишните шест търга бяха продадени 323 кг сребро, 27,5 кг злато и близо 4 кг синтетични камъни, от които бюджета спечели 1,4 млн. лева.

 

Водещи

Най-четени