Работници от ВМЗ живеят на тъмно 15.12 | 15:09

Протестиращите се заканиха да стигнат до Министерски съвет

От Ралица Стоянова

Хиляди оръжейници от ВМЗ-Сопот проведоха протестно шествие от централния портал на завода по бул. "Иван Вазов" до паметника на братя Вазови, където се състоя протестен митинг. В протеста се включиха и ученици, деца на оръжейници и бивши работници – пенсионери, информират от КНСБ.

На митинга протестиращите заявиха категорично искането си да им бъдат изплатени дължимите две заплати и три аванса в размер на 2,5 млн. лева.

Кметът на гр. Сопот Веселин Личев обяви пред протестиращите, че на база отправено искане ръководството на ВиК – гр. Пловдив няма да спира водата на длъжници, работещи във ВМЗ. Отправено е и искане към EVN да бъде пуснат токът, спрян поради неплатени сметки за електроенергия, на семействата на работещите в завода.

На митинга оръжейниците взеха решение, че ако до края на работния ден в понеделник не им бъдат изплатени дължимите трудови възтаграждения, следващата седмица ще проведат протестен митинг пред Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и пред Министерски съвет.

Водещи

Най-четени