Резултатите от проверката в Топлофикация-Перник готови до петък 07.03 | 16:44

Абонатите няма да плащат за дните, когато са били на студено

От iNews.bg

Още този петък ще бъдат готови резултатите от проверката на "Топлофикация-Перник", започната днес от енергийното министерство. След разпореждане на министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова екип на ведомството й инспектира техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти в пернишкия ТЕЦ във връзка със зачестилите аварии и прекъсване на подаването на топлинна енергия.

Към момента топлоподаването към абонатите е възстановено и дружеството работи в нормални експлоатационни параметри. Проверката на Министерството на енергетиката включва изпълнение на задължението за набиране и съхраняване на резервите от горива, както и прилагането на реда и необходимите техническите условия за топлоснабдяване.

В началото на проверката заместник–министър Красимир Първанов обяви, че сметките на абонатите ще бъдат коригирани, като периодът, в който топлоподаването е било прекъснато, няма да бъде фактуриран. След констатиране на нередностите, контролните органи ще направят предписания за предприемане на последващи действия от страна на "Топлофикация-Перник" за тяхното изпълнение, с цел гарантиране сигурността на топлоподаването.

Водещи

Най-четени