Рисковете на новия бизнес - във Великобритания дават гаранции 30.03 | 15:19

Новият бизнес трябва да се застраховат срещу евентуален провал

От Вероника Стойновска

Великобритания се е превърнала в страна на предприемачите, но всеки три от четири малки и средни предприятия се борят за оцеляване, особено без нужната застраховка.

В съдействие на младите предприемачи е френската глобална осигурителна компания AXA. Тя е конгломерат от независимо действащи фирми, работещи в съответствие със законите и регламентите на много различни страни. Според правителството на Великобритания, малките стартиращи бизнес фирми са от решаващо значение за положителното развитие на икономиката. Единственото притеснение е, че без подходящата защита за фирмите, би могло да се постигне обратния ефект.

През 2011 година във Великобритания има 450 000 регистрирани малки и средни фирми, докато през 2010 година те са били 380 000.

Ново проучване на AXA показва, че много предприемачи не са достатъчно осведомени за рисковете, които крие новото начинание и не знаят как да предпазят фирмата си. Всеки пети не знае какъв вид застраховка трябва да направи преди да стартира бизнеса си. Основната причина е, че са нови в тази среда, бавно се ориентират и не знаят от кого да поискат съвет.

Проучванията показали, че 19% от собствениците на новостартираните малки и средни предприятия в Обединеното кралство не могат да определят рисковете, които заплашват бизнеса им. Почти половината нямат изграден бизнес план за развитие, а 91% не са уточнили своите политики дали се покриват с обществените норми.

AXA бизнес застраховането се разглежда като особено полезно за стартирането на собствен бизнес, малки и семейни фирми, като разходно-защитен план срещу икономически спад, пише The Telegraph. Сега стартира и нов вид застраховка, който дава по-голяма сигурност за стартиращи фирми.

Водещи

Най-четени