Росен Плевнелиев: Позволете на служебния кабинет да тегли заем 25.07 | 10:50

Това би било зряло поведение от страна на Народното събрание, смята държавният глава

От Симеон Досев

Народните представители да дадат мандат на служебния кабинет да води преговори и да сключва договори за външни заеми, ако това е необходимо. Това призова в обръщение пред Народното събрание президентът Росен Плевнелиев. По думите му това би било зряло поведение.

Считам, че актуализацията на бюджета на държавата и на Здравната каса е необходима, за да не понесат институциите и болниците негативи, заяви още държавният глава, допълвайки, че това е сред най-важните задачи пред Народното събрание в следващите дни.

"Нека дадем обективна, а не политическа оценка на приходите и разходите. Да ревизираме бюджета заради болниците, общините и двете оперативни програми. Нека платим 200 млн. лева сега, за да ускорим усвояването на останалите 6 млрд. лева до края на 2015 г.", заяви Росен Плевнелиев.

По отношение на БНБ Плевнелиев призова народните представители да внесат допълнителна доза сигурност в банковата система. "Народното събрание да се произнесе възможно най-скоро по кадровия проблем в БНБ", заяви Плевнелиев.

Най-четени