Саудитска Арабия иска директна въздушна линия с България 21.02 | 12:37

Предстои създаването на саудитско-български бизнес съвет, който да активизира икономическите връзки

От Кремена Бедерева

Желанието за откриване на директна въздушна линия между Саудитска Арабия и България бе един от акцентите в изказването на генералния секретар на Съвета на саудитските бизнес камари Палад Салех ал-Султан.

Той се срещна с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и бизнес делегацията на  Българската търговско-промишлена палата (БТПП), информират от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

В Рияд се провежда Международния енергиен форум, който ще отбележи 20-годишния диалог между страните производителки и страните потребителки на петрол.

Трайков запозна домакините си с условията за инвестиции в нашата страна, както и с възможностите на България да изнася качествена продукция в областта на фармацевтичната промишленост, електротехниката, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и други.

Той акцентира и върху желанието и готовността на нашата страна за разширяване и задълбочаване на търговско-икономическите отношения със Саудитска Арабия. Бе подписано Споразумение за сътрудничество между Съвета на саудитските бизнес камари и БТПП.

Предстои създаването на саудитско-български бизнес съвет, който трябва да активизира допълнително икономическите връзки между двете държави.

В рамките на посещението си в Рияд вчера министър Трайков се срещна с принц Ал-Уалид Бин Талал Бин Абдул Азис Ал-Сауд - един от най-богатите и влиятелни хора в света, член на саудитското кралско семейство.

Двамата обсъдиха икономическата ситуация в света, развитието на енергийния пазар и потенциала на България като инвестиционна и туристическа дестинация.

Водещи

Най-четени