Световната банка ще ни помага за възстановяване на поливното земеделие 01.02 | 11:53

Банката ще съдейства със съвети, както и със съфинансиране по европроекти

От Миглена Ивановa

Възстановяването на поливното земеделие, хидромелиорациите и всички свързани с тях дейности, както и Кодекса за ползване на земеделските земи са най-проблемните области, от които ще търсим подкрепа от Световната банка.

Това е заявил зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров на среща с Маркъс Репник, постоянен представител на Световната банка за България, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

В посочените от зам.-министър Димитров области България се нуждае от анализ и препоръки за последващи действия, чието изпълнение ще бъде свързано с инвестиции, допълват от ведомството.

Маркъс Репник подчерта, че се подготвят реформи по Стратегията за партньорство между Световната банка и България до 2014 г.

Световната банка ще се фокусира главно към осигуряване на съветници и експерти, към предоставяне на знания и опит, както и съфинансиране към получени вече финансови средства от България, ЕС и трети страни, с акцент върху селско стопанство, горско стопанство и климатични промени и икономика на зеления растеж.

Водещи

Най-четени