Сменят шефа на „Топлофикация - София“ 24.07 | 08:54

Столичният общинснки съвет решава дали да освободи Стоян Цветанов

От Мария Стоянова

Очаква се днес Столичният общински съвет да реши дали да освободи от поста на изпълнителен директор на "Топлофикация – София" Стоян Цветанов.

Оставката му поискаха някои членове на градския парламент миналата седмица. Причината е, че дружеството държи депозит в размер на 80 млн. лева в Корпоративна търговска банка (КТБ). След като стана ясно, че КТБ няма да бъде отворена на 21 юли, тези средства, заедно с останалите влогове в банката, останаха блокирани в нея.

Цветанов потвърди, че "Топлофикация" има средства в КТБ, но заяви, че парите не са внесени там по негово решение. По думите му сметката е открита още през 2004 година, за да може дружеството да се разплаща по-лесно с "Булгаргаз", НЕК и Българския енергиен холдинг – също клиенти на банката. Освен в КТБ дружеството има сметки в още 8 банки.

Вчера (23 юли) Цветанов заяви в обръщение към своите служители, че не иска да се организира протест срещу очакваната негова смяна. "Призовавам през тези дни да продължим да работим конструктивно и отговорно", каза той във връзка с информацията, че общо 1466 служители в компанията готвят протестни действия срещу неговата смяна от поста на изпълнителен директор.

Очаква се служителите все пак да излязат на протест пред Столичната община в 14:00 часа.  

Водещи

Най-четени