Снегът струва на Air France-KLM 70 млн. евро 10.01 | 13:04

Най-много пострадали европейските дестинации на авиокомпанията

От Любомир Тасев

Загубите на най-голямата европейска авиокомпания Air France-KLM от снежните бури през декември в Европа и САЩ възлизат на 70 млн. евро, предаде РИА Новости.

"Силните снеговалежи оказаха влияние върху пасажерските и товарните полети. Щетите от лошото време се оценяват на 70 милиона евро," се казва в разпространено съобщение.

Загубите на Air France-KLM били свързани най-вече с отмяната на много полети и допълнителните разходи по оказване помощ на пътуващите.

"Пътникопотокът намаля с 1,6% до 5,4 млн. заради отмяната на полети най-вече по средни дестинации. В по-голяма степен пострадаха европейските маршрути. При тях броят на превозените пътници е намалял с 6,1%, а превозите с 1,1%," се казва в съобщението.

Трудностите заради обилните снеговалежи започнаха по европейските летища в началото на декември, а в почивните дни преди Коледа бяха затворени летищата в Лондон, Париж и Франкфурт.

Седмица по-късно сериозни затруднения заради снежни бури и поледици имаше в САЩ и на московските летища Шереметиево и Домодедово.

Водещи

Най-четени