Собствениците на Aldi, Lidl и Kaufland – най-богати в Германия 11.10 | 15:16

Общото им състояние е 44,7 млрд. евро

От iNews.bg

Най-добрият бизнес в Германия изглежда си остава търговията на дребно, тъй като за поредна година собствениците на големите вериги Aldi, Lidl и Kaufland, пише The Local, позовавайки се на класация в Manager magazin.

На първо и второ място остават Карл Албрехт и децата на покойния му брат Тео – Бертолд и Тео Албрехт-младши. Те са собственици съответно на Aldi Sud и Aldi Nord. Карл Албрехт има състояние от 17,2 млрд. евро, а наследниците на брат му Тео – 16 млрд. евро.

Трети в класацията на най-богатите германци остава Дитер Шварц – собственик на популярните и у нас вериги Kaufland и Lidl. Неговото богатство се изчислява на 11,5 млрд. евро.

Кризата в еврозоната явно се е отразила най-вече на германските предприемачи в банковия и в застрахователния сектор, както и на тези, занимаващи се с транспортна и строителна дейност. Огромен е сривът на собствениците на химическата компания Wacker – за една година тяхното състояние се е стопило от 450 млрд. евро на 3,6 млрд. евро. Подобна е картината и при друга известна фармацевтична компания – Shlecker. При собствениците ѝ загубата е от 348,05 млрд. евро – при състояние от 350 млрд. евро през миналата година, сега им остават 1,95 млрд. евро.

Най-голям ръст на личното състояние има при богатството на наследницата на BMW Сузане Клатен. Тя вече има 8,9 млрд. евро, след като миналата година състоянието ѝ беше в размер на 1,05 млрд. евро.

Водещи

Най-четени