София - раят на моловете 28.03 | 09:45

Paradise Center отваря врати в София днес. Той се разполага на площ от 75 хил. кв. м.

От Ралица Стоянова

Нов голям търговски център отворя врати в столицата днес – Paradise Center. Молът се намира на кръстовището на бул. "Черни връх", ул. "Сребърна" и бул. "Тодор Каблешков".

Площта на търговския център е в размер на 75 хил. кв. м., а в него ще бъдат разположени над 240 магазина, информират от консултантската фирма Forton International.

В мола ще има кино салон и зона за развлечения. Хранителният магазин, разположен на площ от 8 хил. кв. м, ще бъде на френската верига магазини Carrefour, пише Econ.bg.

В новия търговският център ще се помещават още магазини на среден и висок клас марки модни магазини, басейн, боулинг зала и стена за катерене. 

Инвеститор в Paradise Centеr е "Булфелд" ООД.

Жителите на София ще могат да стигат до новия мол с метрото. Удължаването на втората метролиния на столичното метро предвижда изграждането на метростанция "Парадайс" с директен вход към ниво -1 на търговския център.

За последните няколко месеца това е второто откриване на мол в София, като в началото на декември врати отвори Bulgaria Mall, който беше първият голям търговски център в южните квартали на столицата.

Догодина ще бъде открит Sofia Ring Mall на Околовръстното шосе в София, който ще бъде най-големият мол в страната с отдаваема площ от 100 хил. кв. метра.

Последният бум на молове в столицата беше през април 2010 г. Тогава отвориха врати "Сердика център" на бул. "Ситняково", и The Mall на "Цариградско шосе". С тях търговските площи в столицата се увеличиха до над 200 000 кв. метра. През 2006 г. бяха открити първите големи молове в София - Mall of Sofia, City Center Sofia и Sky City Mall.

До края на 2014 г. общият обем на търговските площи в молове в страната ще нарасне с повече от 40% и ще достигне 905 хил. кв.м., според анализ на Colliers International. 

Повече бизнес новини от Econ.bg:

Жените взимат по-добри бизнес решения

Залогът на Обама

Водещи

Най-четени