Станишев: ГЕРБ се страхува от волята на гражданите 04.10 | 13:27

Въртели се най-различни трикове и номера с идеята да бъде опорочен референдумът

От Ралица Стоянова

"ГЕРБ се страхува от референдум за АЕЦ "Белене”, страхува се от волята на българските граждани и от това, че всеки ден се доближава до изборите и ще си ходи". Това каза в село Първенец лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от Агенция "Фокус".  

"Въртят се най-различни трикове и номера с идеята да бъде опорочен референдумът и по възможност да го няма”, каза Станишев. "Казват "ние сме за референдум, ама ей тук намерихме инвеститор, даваме мандат на АЕЦ "Белене”, посочи лидерът на социалистите.

По думите му никой обаче не знае какъв е този инвеститор, никой не го познава – нито министърът на икономиката, нито премиерът, който е говорил с него, но не си спомня от преди шест месеца.

Според Станишев поведението на управляващите е заигравка с всичките тези 770 000 души, които са заявили своята воля да бъдат чути. "Белене” никога не е разглеждан като проект, който се финансира от бюджета, категоричен беше Станишев. "Това е проект на НЕК с проектно финансиране и това, че се намери инвеститор, когато им потрябва, ги кара да се чувстват във възторг, а Цецка Цачева веднага е написала проекторешение на парламента", обясни той.

Според Станишев от ГЕРБ са доказали, че цялата им теза, че проектът за АЕЦ "Белене” не бил жизнено способен, е разбита на пух и прах. "Този парламент вече е лишен от всякакъв смисъл", категоричен беше Станишев. Той заяви, че не се страхува от никакви анкетни комисии.

Според Станишев, ако е имало нещо нередно, което предишното правителство е свършило по отношение на "Белене", досега управляващите щяха да го извадят и нямаше да го спестят, тъй като са на власт вече четвърта година.

Водещи

Най-четени