Стартираха търговете за част от Лот 3 на АМ "Струма" 04.08 | 14:57

Кандидатите ще трябва да подадат своите документи до 3 ноември

От iNews.bg

Стартират търговете за проектиране и строителство на две от отсечките по лот 3 на автомагистрала "Струма". Това обяви националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти”. Ще се търсят изпълнители на проектите за трасето между между Благоевград и Крупник с дължина 12,6 км и отсечката от Кресна до Сандански с приблизителна дължина 23,6 км.

До 10 октомври е срокът, до който желаещите да се включат в търга за първата отсечка могат да подават своите документи. Що се отнася до пътя от Кресна до Сандански, там срокът е до 3 ноември.

Преди време в експлоатация беше пуснат Лот 1 от автомагистралата. Към момента отсечките от Дупница до Благоевград и от Сандански до Петрич са в процес на изграждане.

Предвижда се да бъде изградено трасе с две платна с дължина около 62 км за Лот 3 на АМ "Струма". То ще бъде построено между Благоевград и Сандански. Финансирането на проектите за лотове 1, 2 ,3 и 4 от магистралата е осигурено от Оперативна програма "Транспорт" 2007–2013 г. Конкретно изграждането на Лот 3 ще бъде финансирано през новия програмен период 2014–2020 г.

Водещи

Най-четени