Стачката на германските летища засегна и България 27.04 | 09:28

Хиляди полети ще бъдат отменени

От iNews.bg

Започна стачката на служителите на германските летища, които заплашват да парализират или поне сериозно да усложнят работата на шест германски аеропорта. Протестите на работниците се провеждат в Бремен, Франкфурт на Майн, Мюнхен, Дюселдорф, Кьолн-Бон и Хановер.

Синдикатите настояват заплатите на служителите да бъдат увеличени с 6%, а условията за труд да бъдат подобрени, особено в сферата на обществените услуги, както и за служителите, които проверяват багажа.

Заради стачката бяха анулирани близо 900 полета на най-голямата германска авиокомпания "Луфтханза”. Общо стачните действия ще засегнат 87 000 пътници, като ще бъдат изпълнени само 40% от всички запланувани поети на компанията. Най-тежка е ситуацията на летището в Мюнхен, където бяха отменени 545 полета. За момента няма да бъде публикуван пълния списък с всички отменени полети, предаде БГНЕС.

"Нова телевизия" добави, че заради мащабната стачка са анулирани полети от и за София.

Отпада полетът за Франкфурт от 06.40 часа, както и обратният полет, който трябва да кацне в София в 13.15 часа. Няма да се състоят и четирите полета между София и Мюнхен, които се изпълняват от "Луфтханза”.

Водещи

Най-четени