Сътрудничим си с Корея за финансиране на проекти 17.12 | 13:23

За 2009 г. стокообменът между България и Република Корея възлиза на над 98 млн. долара

От Силвия Стоядинова

Българска банка за развитие (ББР) и Корейската банка за внос и износ (Кексим Банк) подписаха безсрочно споразумение за сътрудничество, което има за цел насърчаване на търговията и инвестициите между България и Република Корея.

Документът беше подписан от изпълнителните директори на ББР Димитър Димитров и Сашо Чакалски и председателя и президент на Кексим Банк Донгсо Ким.

Двете банки се договориха за съвместно финансиране на проекти и разширяване на икономическото сътрудничество между двете страни.

За 2009 г. стокообменът между България и Република Корея възлиза на 98.4 млн. долара. От тях 30.6 млн. долара са износ, останалите 67.8 млн. долара внос.

Кексим Банк е официалната кредитна агенция на Република Корея. Тя подкрепя експортни сделки с голям потенциал за растеж и разширява непрестанно своята клиентска база в областта на структурно - търговско финансиране.

Една от основните цели на Корейската банка за Внос и Износ е да подкрепя корейските предприятия, разположени в Европа, както и организации, чиито бизнес дейности са тясно свързани с корейските компании.

Българска банка за развитие до момента е привлякла над половин милиард лева кредитни и гаранционни линии от чужди финансови институции без държавна гаранция.

Водещи

Най-четени