Танов упражнил административен произвол над „Лукойл“ 22.04 | 16:54

Митниците отказвали да изпълнят задълженията си, смятат от компанията

От Десислава Маданска

Отнемането на лиценза за данъчен склад на "Лукойл България" ЕООД е административен произвол, упражняван от директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, съобщиха от компанията.

По-рано през деня Танов нареди лицензът за данъчен склад на продуктопровод от Бургас до София да бъде отнет, тъй като измервателните уреди не подавали информация към агенцията.

От компанията посочват още, че през октомври миналата година без мотиви и предварителни консултации ведомството е направило промяна в Наредба номер 3, която засягала само "Лукойл".

Заради измененията фирмата трябвало да монтира допълнителни измервателни уреди по протежение на целия продуктопровод, свързващ бургаската рафинерия с петролните бази в Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиянци в София. Това обаче изисквало както голяма инвестиция, така и огромна по обем техническа работа. За изпълнението й в документа бил посочен срок от 6 месеца.

През април от петролната компания изпратили няколко писма до агенцията с искане да изпратят служители, които да направят проверка на новоизградените устройства.

"Вместо да спази изискванията, агенцията отказва да изпълни задълженията си за проверка на новите контролни точки, като с това нарушава административната процедура", заявяват от компанията.

Водещи

Най-четени