Таско Ерменков: Токът ще поскъпне с около 7-8% 18.09 | 10:45

Хората да излязат и да гласуват, призова енергийният експерт и кандидат-депутат

От iNews.bg

Цената на тока ще се повиши с около 7-8%. Това прогнозира в ефира на bTV енергийният експерт и канидат-депутат от БСП Таско Ерменков. Той призова също така хората да отидат да гласуват, за да имат след това и право на протест.

Вчера (17 септември) от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обявиха, че токът ще поскъпне от 1 октомври, но с по-малко от 10%.

От регулатора обявиха, че се още правят изчисления с колко ще се увеличи цената, като по-конкретни данни ще бъдат дадени през следващата седмица. Днес (18 септември) пък ще се проведе обществено обсъждане на цената на тока.

В студиото на bTV Таско Ерменков се появи с превързана ръка и се пошегува, че се е контузил по време на предизборната кампания. "Смятайте това като началото на моята кръвна връзка със Сливенския избирателен район, където съм водач на листа", допълни той.

Бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" и кандидат-депутат от ГЕРБ Валентин Николов пък коментира от своя страна, че ако не се вземат драстични мерки, може отново да се повторят протестите за цената на тока. По отношение на евентуалната газова криза, за която предупреди вицепремиерът Екатерина Захариева, Николов заяви, че ако това се случи, страната ни може да издържи 2 месеца.

Водещи

Най-четени