Трети ден продължава блокадата на турско-българската граница 10.10 | 15:42

Колоната от коли и камиони достига 35 км

От Елица Елефтерова

Трети ден продължава блокадата на българо-турската ни граница. Опашките от товарни автомобили по граничните ни пунктове се увеличават. На ГКПП Капитан Андреево колоната от тирове вече достига почти 35 километра, а на ГКПП Лесово опашката е 15 км.

Стотици товарни автомобили са затапени от двете страни на границата, съобщава БНТ. Турски превозвачи са паркирали тировете си пред бариерата на граничните пунктове Капъкуле и Хамзабейли и пречат на нормалното пропускане на трафика от събралите се колони от коли и камиони.

Турските превозвачи стачкуват заради проверките на българската Автомобилна администрация по граничните пунктове на товарни автомобили.

Български превозвачи и организации са категорични, че протестът е безпочвен, тъй като проверките на ДАИ са част от планирана европейска акция. Движението на автобуси и леки коли през българо-турската граница се осъществява с нормални темпове.

Според влизащите в страната ни от южната ни съседка, опашката от тирове на Капъкуле е почти 30 километра. Засилен е и полицейският контрол по границата.

Водещи

Най-четени