Хотелиерите от Слънчев бряг се вдигат на протести 17.09 | 09:23

Искат по-специално отношение от държавата към туризма и четирилентов път до курорта

От Георги Велев

Хотелиери от комплекса Слънчев бряг излизат на протест заради нерешените с години проблеми на туристическия сектор в района. От "Съюза на собствениците – Слънчев бряг" ще протестират на главния път Бургас–Варна в района на Ахелой. Протестиращите искат държавата и местната власт най-накрая да обърнат внимание на сектора и района и да решат натрупаните с годините проблеми. Хотелиерите настояват да има самостоятелно Министерство на туризма при новото правителство на страната.

"Съюзът на собствениците – Слънчев бряг" настоява още националните да бъдат самостоятелни със собствена структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности.

Държавата трябва да помисли и как да подпомогне повече хора да работят в туристическия бранш, защото гладът за кадри става все по-голям. Освен това е нужна и специална политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт.

Друг належащ въпрос за комплекса Слънчев бряг е изграждането на добра инфраструктура, включително и четирилентов път от Бургас до Несебър. Нужно е да бъде създадено и звено "Туристическа полиция” към органите на МВР и увеличаване на полицаите в местното РПУ. Според хотелиерите държавата също така трябва да преразгледа и визовата си политика, за да се привличат повече туристи.

Съюзът на собствениците настоява държавата да поеме своите функции за решаване на проблемите в сектора, информират оттам, цитирани от агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени