Цветелина Бориславова става горд собственик на "Пампорово" АД 18.05 | 11:00

КФН даде възможност на банкерката да закупи акциите на дружеството

От iNews.bg

Бившата спътница на лидера на ГЕРБ Бойко Борисова  Цветелина Бориславова, която е близка до кръга на бизнесмена Иво Прокопиев, е на път да сложи ръка на зимния курорт "Пампорово". 

Комисията за финансова надзор(КФН) взе решение миналата седмица, с което даде възможност шефката на "Българо-американската кредитна банка" да стане  мажоритарен собственик на едноименното дружество. 

От сайта на контролния орган става ясно, че на заседанието си от 13 май Комисията за финансов надзор е решила:  "Да не издава забрана за публикуване на търгово предложението на "Сиесайеф” АД за закупуване чрез инвестиционен посредник "Карол” АД на акции на "Пампорово” АД, от останалите акционери на дружеството.

По-рано тази година стана ясно, че Бориславова се опитва именно чрез "Карол" АД да изкупи акциите на дружеството.

КФН реши праз март да стопира намеренията на фонда "СиЕсАйЕф" АД, чиито акции са собственост на банкерката ина фондацията й "Кредо Бонум", за консолидиране на дяловото си участие в дружеството, което стопанисва два хотела и всички лифтове в зимния курорт.

Тогава контролният органи поиска фондът да даде информация кога и по какъв начин е станал собственик на  необходимото количество акции, които му дават правото да отправи такава оферта към останалите акционери.

Водещи

Най-четени