Шефовете на "Мета" предупреждават инвеститорите: Зукърбърг може да умре 06.02 | 13:10

Загубата на друг ключов персонал също може да наруши плановете ни и да има неблагоприятен ефект върху нашия бизнес

От iNews

Ръководителите на Meta предупреждават инвеститорите, че Марк Зукърбърг е близо до криза на средната възраст, а от нея може да има непредвидими последствия, като смърт на основателя на Facebook.

В годишния финансов отчет на компанията Мета предупреди, че Зукърбърг и други неназовани "членове на ръководството" са предприели участие в "различни високорискови дейности, като бойни спортове, екстремни спортове и развлекателна авиация, които носят риск от сериозни наранявания и смърт."

"Ако г-н Зукърбърг стане недостъпен по някаква причина, това може да има съществено неблагоприятно въздействие върху нашите операции", се казва в документацията. "Загубата на друг ключов персонал, включително членове на ръководството, както и ключов персонал по инженерство, разработване на продукти, маркетинг и продажби, също може да наруши плановете ни и да има неблагоприятен ефект върху нашия бизнес."

Акционерите изтъкват, че за Meta работят 67 000 души. Хобитата на Зукърбърг включват бойни спортове, гмуркане, а пътуванията му със самолет са чести. Опасенията на инвеститорите са, че всичко това е предпоставка за злополука, която може да срине цената на акциите и дори самата компания.

От друга страна, някои смятат, че поведението на Зукърбърг е една от причините за рекордния ръст в цената на акциите на Meta. Възможно е влечението му към бойните спортове и дори изпускането на информацията за изградения "мега бункер" на Хавайските острови да е част от добре премерен план, пише dir

Точно, когато над Facebook бяха надвиснали тъмни политически облаци, заради улеснената манипулация на избирателите, Зукърбърг преименува компанията на Meta и започна да предвижда настъпването на виртуалната реалност в ежедневието ни. Инвестираните милиарди не дадоха пряк резултат, а метавселената се счита за неуспех. Но компанията на милиардера излезе от черната PR дупка, в която се намираше.

Водещи

Най-четени