Бойко Борисов е в болница 26.02 | 15:03

Премиерът е приет в болница "Лозенец" с високо кръвно

От Екип iNews

Слух, че премиерът в оставка Бойко Борисов е приет в Правителствена болница за секунди плъзна из медиите у нас.

Той бил с хипертония в прединфарктно състояние. Към момента Борисов е на системи.

Премиерът в оставка не отговаря на нито един от телефоните си. От Министерския съвет казаха пред iNews, че Борисов е в болничен, но не пожелаха да уточнят за какво точно става дума.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която се появи в Народното събрание, отказа всякакъв коментар, но депутати от парламентарната група на ГЕРБ коментират, че премиерът е в болница.

Пред Канал 3 директорът на болница "Лозенец" проф. д-р. Любомир Спасов потвърди, че премиерът в оставка е в лечебното заведение. Приет е в 17.30 часа вчера с високо кръвно налягане и е оставен за наблюдение.

Сестрата на Борисов - Красимира Иванова, заяви пред iNews, че тя също е била оперирана, и съответно - отказа да коментира въпроса за здравословното състояние на брат си.

"Правите ли си сметка, че аз също съм оперирана", запита тя, затваряйки телефона.

"От Вас чувам такова нещо. Нямам такава информация. Не мога да Ви потвърдя, но не мога и да отрека", каза по-рано и ръководителят на пресцентъра на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Същевременно втори час продължава заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента. На него не присъства министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

Другите представители на политически партии, както и на правителството в оставка, все още заседават в Президентството.

Най-четени