ЕК ни препоръчва да подобрим дейността на Агенцията по заетостта 19.11 | 13:46

Имало редица проблеми в работата й

От Мая Александрова

"Трябва да подобрим дейността на Агенцията по заетостта. Това ни препоръчва и самата Европейска комисия", заяви в парламента министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Той направи коментара във връзка с информацията за евентуално отстраняване на директора на агенцията Камелия Лозанова заради писма от Брюксел.

"Три са писмата. Последното писмо е от главния комисар на Агенция "Трудова заетост, приобщаване и социална политика. В писмото пише, че има проблеми в комуникацията на Агенцията по заетостта с обслужването на бенефициентите, в това число и на работодателите; с модернизирането на публичните служби по заетост", обясни министърът.

Той уточни, че в писмото се препоръчва да се подобри дейността на Агенцията по заетостта.

Адемов не пожела да коментира дали смята, че това са пропуски на Камелия Лозанова.

"Това, което е записано в писмото, е свързано с възможността преди да се сключи споразумението за партньорство между България и ЕК, ако не са изпълнени предварителните условия, а едно от тях е модернизирането на публичните институции по заетост, да се забави сключването на това споразумение", обясни министърът относно това дали има опасност България да не получи финансиране от Европейския социален фонд, ако Лозанова не бъде сменена.

Хасан Адемов не коментира и въпроса за предположението на Лозанова, че зам.-министър Росица Янкова пише писмата до Брюксел, предаде в. "24 часа".

"Аз нямам впечатления, с които да противопоставя служителите в МТСП. Достатъчно коректен съм и към едната, и към другата. Ако имате въпроси, задайте ги към тях", подчерта социалният министър.

Водещи