Ето как гласуваха БГ евродепутатите по резолюцията за отношенията с Русия 14.03 | 11:45

Представителите на БСП и ВМРО са били против документа, която обяви, че Руси яне може да бъде „стратегически партньор“. Подкрепили са го общо девет наши депутати – от ГЕРБ, ДПС, ДСБ

От iNews

На 12 март в Страсбург Европейският парламент прие Резолюция относно състоянието на политическите отношения между ЕС и Русия. Тя бе приета с 402 гласа "за" и 163 - "против". 

Според текста на резолюцията Русия не може да бъде считана за "стратегически партньор". В нея се призовава да се приемат допълнителни санкции срещу страната и да спре строежа на проекта Северен поток 2, който може да засили зависимостта на ЕС от вноса на руски газ и да застраши вътрешния пазар на Евросъюза. 

Как гласуваха българските евродепутати?

От VoteWatchEurope става ясно, че БСП и ВМРО са били против резолюцията, пише obshtestvo.net. 

Николай Бареков и Владимир Уручев (ГЕРБ) са се въздържали, Емил Радев (ГЕРБ) не е участвал в гласуването, докато останалите 4 евродепутати от ГЕРБ, Светослав Малинов (ДСБ) и всички представители на ДПС са гласували в подкрепа на резолюцията.

Тоест, от 17 наши  представители "за" са гласували девет, против – 5, а с "въздържал се" – двама. Един не е участвал във вота. 

Водещи

Най-четени