Искра Михайлова се срещна с Главня секретар на финансите на Великобритания 30.11 | 12:50

Министърът постави въпроса за равните възможности на трудовия пазар

От Мая Александрова

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова се срещна в Лондон с Главния секретар на финансите на Великобритания министър Дани Александър.

Александър е част от екипа за преговори за съставяне на коалиционно правителство и отговаря за Националната инфраструктурна програма на Великобритания в правителството.

Министър Михайлова запозна Дани Александър с актуалната политическа ситуация в България. Двамата обсъдиха общата позиция на европейските либерали за балансирана политика срещу нарастващите прояви на национализъм и ксенофобски тенденции.

Искра Михайлова постави и въпроса относно свободата и равните възможности на трудовия пазар в Англия за квалифицирани български граждани, които допринасят за развитието на общата европейска икономика.

Двамата потвърдиха декларираната по-рано позиция на Греъм Уотсън и Ник Клег за равно и справедливо отношение към всички участници на пазара на труда.

Михайлова и Александър се спорозумяха за обмен на информация и тясно сътрудничество в областта на биоразнообразието и планирането на инфраструктурни проекти.

Искра Михайлова е в състава на водената от Филиз Хюсменова делегация на ДПС, участваща в годишния конгрес на АЛДЕ в Лондон.

Водещи

Най-четени