"Пайнер" готова да върне парите, ако "на България ще ѝ стане по-добре" 16.01 | 10:24

Правим пазарен продукт и не се срамуваме от това, каза Димитров

От Ралица Стоянова

Ако на България ще ѝ стане по-добре, готов съм да върна парите. Това заяви собственикът на "Пайнер" инж. Митко Димитров по повод евросубсидията от 2 млн. лева пред bTV.

Той обясни, че още не е взел парите, а нападките, че с парите ще слага силикон, определи като "пълни глупости". "Трябва да слагаме тонове силикон, ако харчим толкова пари", каза Димитров.

Парите са предназначени за техника - камери, обективи с висока резолюция, сървъри, видеопултове, осветление. Когато са кандидатствали по проекта, от "Пайнер" са били шести в списъка. Причината да спечелят, е била, че други фирми са се оказали. "Просто извадихме късмет", обясни шефът на компанията.

Той добави, че с инвестицията, която правят, ще назначат над 30 души – предимно млади хора.

На критиките срещу финансирането на "Пайнер", Димитров отговори, че компанията разчита единствено на пазара и няма протекции. "Правим пазарен продукт и не се срамуваме от това. Този продукт се харесва от милиони хора в България".

"Аз не съм чудовище, аз съм земен човек и успявам по най-земни правила. С точност и коректност, и честност. Не се срамувам от това, че правим комерсиална музика. Тази музика се слуша от всички. И нека да не бъдем някакви изкуствени парвенюта", каза Димитров.

Той каза, че фрапиращата пластична хирургия е неестествена за него, но "пазарът си казва своето".

Шефът на "Пайнер" заяви, че самият той слуша музика от преди 30-40 години – евъргрийни и рок хитове.

Водещи

Най-четени