Приятелите на убитата Мирослава искат възмездие 17.01 | 07:46

Младежите настояват и за яснота около смъртта на Стойчо Стоев

От Филипа Тодева

За втори път в Перник протестираха пред областната дирекция на МВР. Късно снощи съучениците на Мирослава се събраха и настояха за възмездие и справедлив съдебен процес за извършителите на убийството.

Те поискаха и ясни отговори за самоубийството на уличения като организатор на престъплението Стойчо Стоев-Чочо, предаде БТА.

Сред недоволните бяха и членове на агитката на футболния отбор на "Миньор", защото приживе Мирослава е била привърженик на пернишкия футболен клуб.

На протеста, организиран чрез социалната мрежа Facebook, дойдоха приятели и съученици на убитата Мирослава Николова, съпричастни към трагедията граждани. На протеста не присъстваха роднините на убитото момиче.

iNews припомня, че в неделя, 15 януари, пред сградата на Областната дирекция на МВР в Перник се проведе протест във връзка с обстоятелствата около смъртта на 18-годишната Мирослава. Момичето изчезна на 7 ноември 2011 година, а само преди дни трупът му беше намерен в околностите на Перник.

Първоначалните данни сочат, че Мирослава е убита веднага след отвличането си, а в случая са замесени близки до семейството. Единият от задържаните - Стойчо Стоев се самоуби пред очите на полицаите при извършване на повторен оглед на дома му. Другият заподозрян е Марио Любноев - Заека. В момента той е в психиатрична клиника.

По време на вчерашния протест майката на Мирослава Николова - Емилия, поиска петорна психиатрична експертиза на Марио Любноев. Пред сградата на полицията в Перник се събраха родителите на Мирослава, нейни съученици и приятели, както и майки на други загинали деца. Те  поискаха справедливост, възмездие за престъпни деяния и спиране на корупцията в България.

Близките на убитата Мирослава настояват Марио Любенов да бъде съден като вменяем. Той е взел решението месеци по-рано, а това се прави само от нормален човек, заявяват те. Според майката на момичето той е купил документите си и настоява виновните медици да бъдат наказани. Емилия предполага, че има и други извършители, за които апелира да се разкрият.

Водещи

Най-четени