"Четвърта власт" взриви рейтинга на БНТ 30.09 | 18:14

Сградата на националната телевизия се преобрази заради новия сериал

От Елица Елефтерова

Благодарение на политическия трилър "Четвърта власт" БНТ постигна един от най-високите рейтинги и поставя обществената телевизия на второ място в челната тройка в конкуренция с основните два комерсиални канала, съобщиха от държавната телевизия.

Зрителите, които са проследили първите две серии на най-новия сериал на БНТ в неделя, в часовия пояс от 20:45 - 22:30ч., са постигнали рейтинг на медията от 4,3%, съобщава в. "24 часа”.

Данните са сравними с тези от първия сезон на най-популярния досега български сериал "Под прикритие" и показват, че и двата филма привличат интереса на активната зрителска аудитория от 25-54г. За сравнение, в същия часови пояс bTV постига 8,9% рейтинг, а "Нова телевизия” 3,7%.

Сградата на Българската национална телевизия изцяло промени облика си. В нощта на премиерата огромен транспарант с площ 500 квадратни метра и с визията на "Четвърта власт" покри фасадата от страната на "Орлов мост".

Този рекламен подход е често използван за популяризиране на световноизвестни сериали и ще остане до финалния 12 епизод на новия политически сериал.

Водещи

Най-четени