11-годишно момче не иска вкъщи. Бяга и харчи пари наред 25.04 | 11:13

Уж отивало на училище, а се оказвало, че бяга

От Кремена Бедерева

За втори път през последните два месеца служители на ОДМВР- София издириха избягало 11-годишно момче и го върнаха на родителите му.

Вчера (24 април) в 7.40 часа момчето, което живее в с. Хераково, се качило както обикновено на автобуса за Божурище, за да отиде на училище. Когато учителите забелязали, че отсъства от часовете, уведомили родителите му, а те от своя страна подали сигнал в полицията.

11-годишното момче незабавно било обявено за общодържавно издирване, за целта в помощ на колегите си от РУП- Сливница съдействие оказали и екипи от областната и от столичната дирекция на вътрешните работи.

Часове наред полицейските служители упорито издирвали "беглеца” и около 21.45 часа го засекли пред магазин в Божурище. Пред полицаите той споделил, че преди да напусне дома си е взел от чантата на майка си 200 лева с идеята да си ги похарчи свободно и даже нямал намерение да се прибира вкъщи.

След като провели разговор с него, ученикът благополучно бил предаден на родителите му.

На 13 март момчето отново изправи на крак полицията в Сливница, след като не се прибра след училище. Тогава служителите на реда извършили щателен оглед на учебното заведение, проверили и жп. линията за евентуален трагичен инцидент.

След няколкочасово упорито издирване малчуганът беше намерен невредим в храстите край реката. Оказало се, че избягал след голямото междучасие, когато учителка му направила забележка за буйното му поведение и грубо отношение към съучениците.

Водещи

Най-четени