1100 души гасят пожарите в Етрополе и Тетевен 11.11 | 09:55

Участват и членове на ловните дружинки, доброволци и полицаи

От Елена Коцева

Трети ден продължава операцията по гасенето на пожарите в района на Етрополе, Правец и на североизток от Стара планина. Цяла нощ продължават усилията на огнеборците за локализиране на горските пожари в Стара планина.

Над 1100 пожарникари, полицаи, спасители, служители на горските стопанства и доброволци ще хвърлят усилията си в гасенето днес.

Ще се включи отново и вертолет МИ-17 на „Авиоотряд 28”, който разпръсква вода над стихията. Наземната и техническата поддръжка на авиационната техника е поета от ВВС. 
Гасенето е затруднено, тъй като теренът е труднодостъпен.

На всички места е осигурено дежурство и на медицински екипи. Към момента няма опасност за населените места и местното население.

Пожарът в местността „Черна” е локализиран в посока селата Брусен и Лопян. Днес на този терен ще работят 450 пожарникари, полицаи, спасители, военнослужещи, полицаи и доброволци от общинската администрация.

В гасенето ще се включат и 80 души местно население.

В местността „Черти град” до с. Черни Вит ще се извършват гасителни действия с 12 високопроходими военни автомобила.
Горят близо 3 000 декара горски масив, сухи треви и храсти в близост до с. Манаселска река.

По решение на оперативния щаб в помощ на огнеборците там ще се включи и 10-тонна водоноска.

Над 33 пожара са регистрирани на територията на област Ловеч само за денонощие. Към момента продължават да се развиват две огнища – до село Бели Осъм и до село Черни Вит. На тези места заради пресечения и на места недостъпен терен, гасителните действия се извършват на ръка. 

Водещи

Най-четени