13 мерки ще бранят пътниците на БДЖ - служителите на железниците ще бдят на пасажерите 24.10 | 21:44

Работещите в компанията ще бъдат строго контролирани

От Христина Рафаилова

Държавата се загрижи за пътниците за БДЖ и заяви намерение да ги защитава от все по – старите и опасни влакове, които напоследък често стават част от инцидент. 

13 мерки за безопасността на  композициите по време на  срещата между транспортното  министерство и синдикатите.

Благодарение на тях в скоро време във всеки влак ще има служители на железниците, готови и способни да ни спасят от всякаква опасност. В плана за безопасност се предвижда персоналът в БДЖ  да премине през обучение за бърза и адекватна реакция при  извънредни ситуации.    

Освен на ограмотяване жепейците ще бъдат подлагани на постоянен, ежедневен контрол.  Също така всеки ден ще са правят проверки на а на диспечерската радио връзка и автоматичната влакова сигнализация, уточнява в. "Стандарт". 

На  гарите с  изолирана осигурителна техника влакове няма да спират. Машините ще преминават покрай тях с максимална скорост  25 км в час. На подобни гари ще работят по двама стрелочници.

Предстои да бъде извършен вътрешен одит на системите на безопасност на влаковете.

Тази година  инцидентите  с влакове отнеха няколко човешки живота.  Лятото при катастрофа край Калояновец загина машиниста на влака, а десетки хора бяха ранени.  При сблъсък между влакова композиция и камион загина възрастна жена. 

Най-четени