130 снегорина чистят столичните улици и булеварди 22.03 | 09:36

При нужда може да се наложи временно затваряне на участъци

От iNews.bg

Във връзка с валежите от сняг в София над 130 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване. Работата продължава още от нощта. Екипи на почистващите фирми обработват със смеси срещу заледяване в почти всички райони на Столична община, приоритетно улици и булеварди, по които се движи градския транспорт и основни улици в кварталите, както и опасни и стръмни участъци. Извършва се и ръчно почистване на прилежащите площи към спирки на градския транспорт, подлези и тротоари.

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по всички маршрути. При необходимост с цел почистване на пътни платна е възможно временно затваряне на пътни артерии с помощта на екипи на Пътна полиция и "Аварийна помощ и превенция" на Столична община.

От кметството призовават шофьорите да карат само с автомобили, оборудвани за движение при зимна обстановка и да бъдат внимателни да се движат със съобразена скорост. Прогнозата за времето за София е код оранжев, с валежи от сняг и силен североизточен вятър.

Водещи

Най-четени