15-годишен крадец вилнял по апартаменти в „Овча купел“ 07.08 | 17:32

Момчето влизало в домовете през прозорци и балконски врати

От iNews.bg

15-годишен крадец е вилнял из редица жилища в столичния квартал "Овча купел". От полицията обаче бързо са го хванали. Работата на разследващите започнала на 27 юли, когато в Шесто РУ жител на жилищния комплекс се оплакал, че от дома му е извършена кражба на два мобилни апарата, преносим компютър и златни накити. Два дни по-късно, на 29 юли в управлението било съобщено за кражба на телевизор и преносим компютър от жилище, също от адрес в ж. к. "Овча купел”. На 31 юли жител на същия квартал подал жалба в полицията, че от апартамента му били откраднати лични документи и цигари.

При извършените огледи криминалистите установили, че проникването в домовете е станало през незатворени прозорци или балконски врати. По случаите били образувани досъдебни производства. В хода на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия полицаите установили и задържали 15-годишен столичанин.

Част от откраднатите чужди вещи били намерени и иззети. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, младежът е привлечен като обвиняем по чл.194 от НК. Приведен е в център за настаняване в гр. Свиленград.

Водещи

Най-четени