156 души са били в кризисните центрове на СО тази нощ 12.01 | 09:30

Изпълняват се всички маршрути на градския транспорт без отклонения от графика, снегорините - в готовност

От iNews

През изминалата нощ екипи на снегопочистващите фирми са обработили със смеси против заледяване стръмни и опасни участъци от пътната мрежа в столицата. Опесъчени са пътищата в природен парк "Витоша" – Бояна- Алеко и Драгалевци- Черни връх. Това съобщават от пресцентъра на Столична община.

Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт и няма отклонения от графика.

В кризисните центрове на общината са нощували 156 човека. Във връзка с ниски температури кризисните центове работят в рамките на 24 часа в денонощието. Гражданите могат да подават сигнали за хора , останали без дом, на тел 112.

Снегопочистващата техника ще остане в готовност за работа и през деня, а екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" ще проверяват за наличие на ледени висулки и ще отстраняват висулки от сгради и мостове с цел недопускане на инциденти.

Призоваваме управителите на търговски обекти и на етажна собственост да почистят тротоарните площи прилежащи към техните сгради, както и да следят и премахват своевременно ледени късове – висулки от сградите. При невъзможност да премахнат ледените късове да обезопасят мястото с лента.

Водещи

Най-четени