180 хил. души са се обявили за референдум за АЕЦ "Белене" 21.06 | 14:20

Управляващите продължават да крият целия доклад на HSBC, алармират от БСП

От Андриян Георгиев

До този момент от БСП били събрали около 180 хил. подписа и се надявали да съберат необходимите 500 хил. подписа до края на юли. Това обяви зам.-председателят на Парламентарната група на БСП Ангел Найденов при откриването на нов пункт за събиране на подписи за референдум за Белене.

Найденов, заедно с други депутати от БСП и червени общински съветници от Столичния общински съвет, се събраха в градинката до Народното събрание, за да разяснят на гражданите националната кауза.

"Предизвикателството е да убедим хората, че има нужда в България да се проведе референдум, в който да се чуе именно техният глас”, изтъкна депутатът Мая Манолова.

Ангел Найденов отбеляза, че подписи се събират в цялата страна, като активно участват местните структури на БСП. "Разбира се, разчитаме и на един много по-широк кръг организации, партньорски структури и граждани, които биха се включили в инициативата, независимо от политическата им принадлежност”, добави Найденов.

Румен Овчаров пък напомни за експертните оценки за сигурността на проекта на фона на "глупостите, които вече три години проповядват управляващите по отношение на Белене”. Овчаров настоя Бойко Борисов да направи достъпен доклада на HSBC в пълния му обем. Според Овчаров докладът се криел, защото показвал, че проектът имал пазар за електроенергията, че без него в България щяло да има дефицит на електроенергия и че цената на електроенергията от АЕЦ "Белене" била най-конкурентноспособна при всички възможни варианти.

Водещи

Най-четени