19-годишен се подигра с националното знаме 28.08 | 13:33

Младежът е изгорил пряпореца

От Цанка Донкова

Знамето е един от най-важните символи за всяка страна. При военни действия знаменосците често са давали живота си само и само да спасят байряка. Може би обаче тези времена са безвъзвратно отминали и макар, че гаврата с народния флаг да се криминализира, в крайна сметка не липсват и такива инциденти. Поредният случай идва от Врачанско.

Макар че този район би трябвало да е един от най-патриотичните, тъй като там е лобното място на Христо Ботев и историята трябва да е добре изучена, всъщност именно ученик е извършил гаврата със знамето. Той го е изгорил.

Във вторник (26 август) в полицейския участък в Мизия е получен сигнал от директора на ОУ "Отец Паисий” в село Софрониево, който е съобщил, че неизвестно лице е свалило националния флаг на Република България от пилон пред входа на училището, след което знамето е било запалено и изгоряло в двора, съобщава Конкурент.

От полицията започнали незабвно разследване. Още на следващия ден установили, че извършител е 19-годишния С.С. от същото село, който е криминално проавен за кражби. Лицето е задържано, казаха от МВР.

Все още не са ясни причините за действията на младежа.

Водещи

Най-четени