5 000 джихадисти между нас? 30.05 | 08:54

С особено внимание сега трябва да се наблюдава обстановката във Франция и в Белгия, предвид наближаващото Европейско първенство по футбол, твърди ген. Киров

От iNews.bg

Терористи са проникнали в Европа, представяйки се за бежанци и по нормалните канали на пътуване. На територията на континента се движат между 4 и 5 хил. представители на екстремните структури на "Ислямска държава". Това предупреди ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба, предаде агенция "Фокус".

Той отбеляза, че контролът върху тези лица е от първостепенно значение и трябва да бъде приоритетна задача за всички служби на държавите от Европейския съюз.

"Тези хора са една динамична категория, те се движат непрекъснато и пребивават от една страна в друга. Става дума за хората, които са били в структурите на "Ислямска държава" и на свързаните с "Ал Кайда" подразделения. С особено внимание сега трябва да се наблюдава обстановката във Франция и в Белгия, предвид наближаващото Европейско първенство по футбол, тъй като двете държави са свързани като "скачени съдове", коментира ген. Киров.

Водещи

Най-четени