50 бона глоба за бакшиши, имитирали конкуренти 28.04 | 11:00

Такситата на провинилата се компания се движели със стикери, заблуждаващи клиентите

От iNews.bg

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила глоба от 50 хил. лв. на фирма за таксиметрови превози, която е имитирала логото на конкурент. Става въпрос за дружеството "СК Стил Транс", което се е опитвало да заблуждава клиентите си, че се возят в коли на "О'Кей Супертранс".

Производството на КЗК е образувано с по повод постъпил сигнал от телевизионното предаване "Господари на ефира”, както и по искане на потърпевшата такси компания. Разследването е установило, че "СК Стил Транс” ЕООД поставя на таксиметровите си автомобили стикери с изображения, които са изключително сходни с тези, използвани от "О`Кей Супертранс" АД, което дружество е дългогодишен участник на пазара на таксиметрови услуги в София. Така сходният външен вид на такситата на "СК Стил Транс” може да въведе в заблуждение потребителите относно реалния превозвач, което е в ущърб на конкурентната фирма.

Освен наложената глоба, решението на КЗК постановява и прекратяване на нарушението, което подлежи на незабавно изпълнение. Така провинилата се фирма ще трябва веднага да свали стикерите.

Водещи

Най-четени