5000 вече са пред президентството 24.02 | 11:30

Скандират "Много сме, силни сме". На "Дондуков 2" има много полиция

От Христина Рафаилова

Двата протестни лъча, които по-рано тръгнаха от Орлов мост и от Министерството на икономиката, се срещнаха и вече са на "Дондуков 2".

Сградата на Президентството е обградена от жандармерия. Демонстрантите скандират "Много сме, силни сме" и "Полицията е с нас". Пред протеста се движи голям лозунг, на който пише "Стоп на продажните политици”, на него е нарисувана картата на България и пише "БСП, ДПС, ГЕРБ, ДСБ, Атака, РЗС, НДСВ, СДС залепени със знака "стоп”.

Пред буса има хора със светлоотразителни жилетки, на които пише "охрана”, те са и по-млади, и по-възрастни, и най-вероятно са участници в самия протест, а не са охрана на проявата. Най-отпред на протеста се вее европейското знаме.

В момента пред президентството са се събрали около 5000 души. Те заявиха, че борбата срещу монополите продължава.

Малко по-рано президентът Росен Плевнелиев излезе пред протестиращите при сградата на икономическото министерство на ул. "Славянска".

Той бе освиркан от някои, а с други се здрависа.

Плевнелиев благодари, че гражданите му връчиха исканията си и призова всички организации и синдикати да работят заедно за решаване на проблемите.

Той се беше качил на буса на организаторите на протеста, откъдето говори пред множеството. Хората обаче продължиха с освиркванията и се чуха възгласи "Мафия".

Полицейското присъствие е засилено.

Водещи

Най-четени