79% от учениците са посещавали музей 24.10 | 12:41

Това показва проучване сред ученици, учители и музейни работници

От Филипа Тодева

Близо 79% от учениците твърдят, че са посещавали музей повече от един път. През пролетта на тази година са проведени анкети сред ученици, учители и музейни специалисти по проекта "Маркетингово проучване и оценка на взаимодействието между музеите-училището и младите потребители”, спечелен от НИМ по програма "Публики" на Националния фонд "Култура".

Изчерпателни данни ще бъдат представени утре (25 октомври) в Националния исторически музей (НИМ), където ще се състои работна среща–семинар на тема: "Музеите–училището и младите потребители”.

На семинара ще бъдат представени резултатите от тази анкета, ще бъде споделен опит от музейни специалисти и учители, ще бъдат представени добри практики за резултатни интеграционни връзки между музеите, галериите, училището и младата публика, както и на съвместни музейно-образователни продукти.

В работната среща-семинар ще участват музейни специалисти от София и страната, учители, преподаватели и студенти от СУ "Св. Климент Охридски".

В анкетата участва 490 ученици от V до VIII клас от 15 столични училища – 263 момчета и 227 момичета, 70 учители по различни специалности от същите училища – 7 мъже и 63 жени, на възраст от 25 до 69 г., с трудов стаж от 0 до 41 години. Респонденти са и 57 музейни специалисти от 6 музея от София - 19 мъже, 38 жени, на възраст от 21 години до 62 г., с трудов стаж от 1 до 38 години. Всички те са отговорили общо на 60 въпроса.

Водещи

Най-четени