АМ „Струма“ е готова на 20% (СНИМКИ) 23.06 | 16:22

Пускат ЛОТ – 4 през октомври

От iNews.bg

Автомагистрала "Струма" е готова на 20%. ЛОТ-4, между Сандански и ГКПП Кулата-Промахон, ще бъде готов през октомври тази година. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на проверка на строителството на ЛОТ-2 от магистралата - между Дупница и Благоевград.

Терзиева коментира, че е доволна от строителните работи, те вървят по график и ЛОТ-2 ще бъде пуснат през март следващата година.

Регионалният министър се запозна с хода на строителството при пътен възел Бобошево, инспектира и археологическите разкопки, извършвани по бъдещето трасе на магистралата край село Мурсалево.

Десислава Терзиева слезе и при тунела, на който се прокопават две тръби при гара Кочериново. Тя заяви, че разкопките вървят по график. Не са открити изключително ценни находки, които да забави хода на строителните работи.

"Положихме специални усилия да можем да се разберем и да работим координирано с археолозите. Това е много важно условие, за да завършим обекта в срок", посочи Терзиева, цитирана от БТА.

Десислава Терзиева бе придружена от министърът на транспорта Данаил Папазов и председателят на Управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков.

Папазов посочи, че изпълнителите и подизпълнителите получават парите си навреме.

"До момента са разплатени около 20%, такива са и темповете на строителството на магистралата", каза министърът.

Водещи

Най-четени